DNB ønsket velkommen til en møteplass mellom gründere og privat kapital. Fra venstre: John-Arne Hansen, Liv Bente Kristoffersen og Nina Solstad. Foto: Sindre Kolberg

– Vi vil være Tinder for gründere og privat kapital

Av Geir Are Jensen
11.10.2017 17:28 - OPPDATERT 22.01.2018 19:25

– Gründere vet ikke hvem som sitter på privat kapital. De som sitter på kapital vet ikke om oppstartsbedriftene. Det vil vi gjøre noe med.

Det sier banksjef Liv Bente Kristoffersen i DNB.

Startskuddet for DNB NXT 2017 er akkurat i gang i Stormens lille sal. 

SE BILDESERIE: DNB NXT I FULL GANG

– Med dette skaper vi  en møteplass mellom gründere og investorer. DNB startet dette i Oslo i fjor, og vi hiver oss på i år. At det er hele 164 deltakere er vi veldig godt fornøyd med, sier Kristoffersen.

– Utover å skaffe nye bankkunder; hva er grunnen til at DNB satser så hardt på dette?

– Samfunnet har behov for nye bedrifter, for nye næringsveier. Hva skal vi leve av etter oljen? Hvordan klarer vi det grønne skiftet? Globalisering? Digitalisering? Vi trenger folk som tør og vil satse – og disse trenger kapital. Med dette DNB NXT skaper vi en møteplass mellom gründere og investorer – vi blir et slags Tinder.

– Hvorfor trengs en slik møteplass?

– Det er fordi det er for lite kjennskap, begge veier. Gründere vet ikke hvem som sitter på privat kapital. De som sitter på kapital vet ikke om gründerne. Jeg tenker at det er kjempeviktig at vi heier på de som tør satse. 500.000 nordmenn drømmer om å ta steget og starte egen bedrift. Da er det beste vi kan gjøre å skape denne møteplassen mellom gründere og privat kapital. DNB har det største nasjonale nettverket innen begge gruppene.

– Og dere er kanskje lei av at de som sitter på privat kapital fryser pengene i eiendom ved første og beste anledning?

– Ja, ja. Det er en grunn til at vi gjør dette. Vi må få de aktører som sitter på kapital til å bli nysgjerrige på start ups. Vi tar vår del av ansvaret ved å starte dette økosystemet.


 LES OGSÅ: Fra kunstige grønnplanter, kuktabber og furuhelvete – til tidenes beste år

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.