VIDEREFØRES: Det skal gjøres en ny vurdering neste uke, men enn så lenge videreføres skjenkeforbudet.

SISTE: Skjenkeforbudet videreføres

Skrevet av Truls Naas, ntb
18.01.2021 12:14 - OPPDATERT 18.01.2021 12:37

Statsminister Erna Solberg (H) opplyste på en pressekonferanse mandag at de nasjonale tiltakene videreføres.

Statsminister Erna Solberg (H) sier Norge fortsatt har kontroll over koronapandemien, men har ingen garantier for at det holder seg.

– Situasjonen kan endre seg raskt, sa Solberg da hun redegjorde for smittesituasjonen og regjeringens koronatiltak i Stortinget mandag.

– I mange land beskrives den tredje bølgen som den verste. Samfunnet stenges ned, og sykehus fylles opp. I motsetning til oss, stenges også skoler i mange land. Det som skjer der ute, kan også skje her. Det viser hvor skjør situasjonen er, sa Solberg.

Det nasjonale skjenkeforbudet videreføres – ny vurdering neste uke.

Forbudet mot skjenking av alkohol blir videreført. Regjeringen vil gjøre en ny vurdering av forbudet i neste uke.

– I lys av den uoversiktlige smittesituasjonen har vi valgt å forlenge dette tiltaket, sa statsminister Erna Solberg (H) i sin redegjørelse for Stortinget mandag.

Det nasjonale skjenkeforbudet mot ble innført 4. januar.

Tidligere mandag ble det kjent at Folkehelseinstituttet har anbefalt regjeringen å oppheve forbudet, og heller ha skjenkestopp ved midnatt og innslippsstopp på utestedene klokken 22.

Helsedirektoratet har på sin side anbefalt regjeringen å opprettholde skjenkeforbudet.

[annonse]
– Vi vet at ansatte i serveringsbransjen er sterkt overrepresentert når det gjelder koronasmitte. Og i en rapport fra en dansk ekspertgruppe som nylig ble lagt fram, vurderes det at barer er blant de stedene som har høyest virkning på smittespredningen, sa Solberg.

Hun sier at regjeringen vil gjøre en ny vurdering i neste uke av skjenkeforbudet.

 

SENKES TIL GULT

Smittevernnivået på VGS og ungdomsskoler senkes til gult, sier statsministeren.
Tiltakene senkes fra rødt til gult nivå for ungdomsskoler og videregående skoler fra onsdag, opplyser statsminister Erna Solberg (H).

Kommuner med høyt smittepress bør imidlertid vurdere å beholde rødt nivå i ungdomsskoler og videregående skoler, og ved behov gå til rødt nivå også i barnehager og barneskoler, sa Solberg da hun mandag orienterte Stortinget om smitteverntiltak.

Kommunene kan opprettholde rødt nivå denne uka dersom de har behov for å forberede overgang til gult nivå eller lokal beslutning om å opprettholde rødt nivå. Den lokale beslutningen er det smittevernmyndighetene i kommunen som tar.

FLERE TILTAK

  • Tillatt med fritidsaktiviteter inne og ute for alle under 20 år
  • Fjerner rådet om å unngå gjester hjemme – åpner for inntil fem gjester
  • Anbefaler stans i alt seriespill i toppidretten i to uker.
Saken oppdateres.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.