Nærmer seg nedrykksplass etter smell mot bunnrival

Av Egil Rogstad
06.12.2017 16:55 - OPPDATERT 22.01.2018 20:40

BHK måtte nok en gang gå av banen uten seier etter at bunnlaget Falk Horten ble for sterke.

Falk Horten - BHK 27-26 (12-13)

BHK falt ned til kvalikplass etter at nederlagsdømte Falk Horten tok en svært viktig 27-26-seier i bunnstriden. 

Laget fra nord hadde en knapp 13-12-ledelse etter førsteomgang, og ledet kampen med fire mål et stykke ut i andreomgang. Det skulle likevel ikke holde til poeng, for i sluttminuttene tok hjemmelaget over initiativet i kampen. 

Fire minutter før slutt stod kampen og vippet på stillingen 25-25 før hjemmelagets Marius Kleiven sendte Falk opp til 27-25-ledelse med bare et halvt minutt igjen å spille. 

BHK fikk en kjapp redusering ved Vetle Rønningen, men målet kom likevel alt for sent for BHK, som til slutt gikk på et tungt 27-26-tap i Horten. 

Knapp ledelse til pause 

Lagene startet kampen med å følge hverandre som skygger frem til stillingen 5-5 etter ni minutters spill. Deretter fulgte en god periode for BHK der laget fra nord gikk opp til en firemålsledelse fire minutter senere. 

Etter at Henrik Bielenberg pådro seg kampens første tominutter klarte imidlertid Falk å kjempe seg tilbake til uavgjort, 11-11 noen minutter senere. 

Deretter fulgte en over åtte minutter lang måltørke for BHK før Endre Langaas endelig klarte å sette ballen i mål til 12-11 seks minutter før pause. 

Det var imidlertid ikke bare BHK som slet med å sette ballen i mål, og hjemmelaget hadde en enda lengre måltørke før Ilic reduserte til 12-13 i førsteomgangs siste minutt. 

Det resultatet stod seg også ut omgangen, og dermed kunne BHK ta med seg en veldig knapp ledelse i garderoben etter en variabel førsteomgang. 

Taper i sluttminuttene

Andreomgang startet veldig bra for BHK, som ti minutter etter pause var tilbake i firemålsledelse etter at Daniel Jakobsen hadde satt inn 20-16 for bortelaget. 

Som i førsteomgang forsvant ledelsen kjapt etter at laget fikk et ny tominutters utvisning, og Falk utlignet til 20-20 fem minutter senere. 

Ti minutter før slutt overtok Falk initiativet i kampen for første gang på lenge etter ta Simen Heyerdahl sendte hjemmelaget opp til 23-22-ledelse, og Stefan Ilic økte ledelsen til 24-22 fra straffemerket like etterpå. 

BHK kom tilbake til 24-24 etter scoringer av Alexander Westby og Vetle Rønningen, og det så igjen lyst ut for gjestene da Endre Langaas sende laget tilbake i føringen da han satte inn 25-24 fire minutter før slutt. 

Det holdt likevel ikke for BHK, som etter å ha sluppet inn tre strake mål i de siste minuttene måtte hente inn to mål i løpet av bare 30 sekunder. 

Vetle Rønningen klarte å sette inn den ene reduseringen til 26-27, men den kom alt for sent for BHK som til slutt måtte gi tapt nok en gang denne høsten. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.