Bildet er tatt ved en tidligere anledning og er kun ment til å illustrere saken. Foto: Roar Wiik

Vil du nyte finværet bør du være kjapp - nå blir det fuktig

I den kommende perioden er det bare å finne frem paraplyen, og kanskje parkasjakken også. Det skal nemlig bli kjøligere, mer nedbør og i starten av mai kan det bli perioder med snø.


Mens det har vært snøkaos på Østlandet har bodøværingene kunne fyret i gang grillen og kost seg på verandaen i finværet de siste dagene. I hvert fall de som trives godt utendørs i vårlige temperaturer og som liker grilling.

I de kommende dagene er det imidlertid de som elsker regn og kjølig temperatur sin tur til å nyte dagene. Nå er det nemlig et nytt værskifte i vente.

Værskifte i vente

Det kan vakthavende meteorolog hos Meteorologisk Institutt, Terje Alsvik Walløe, fortelle til Bodø Nu. Lavtrykket som ligger over Østlandet er nemlig på tur oppover til nord.

– Været blir ikke like gunstig i Nordland som lenger nord i Troms og Finnmark, innleder Alsvik Walløe. 

På onsdag skal været være noenlunde fint og de som ønsker å nyte det burde derfor være kjapp på avtrekkeren. På torsdag kommer værskiftet.

Fra torsdag og utover blir det kaldere temperaturer og mer nedbør. Meteorologen er usikker på om hvorvidt dette vil komme ned som snø eller regn. I Bodø er det ventet at det blir rundt én til to plussgrader. Oppi høyden kan det dermed ende opp med å lave ned som snø. 

– Det er i grenseland i hvert fall. Det ligger an til å bli gråvær til og med søndag. Ja resten av april, sier han.

– Vinterlig innslag

Starten av mai ser heller ikke bedre ut enn så lenge.

– Det ser ut til at det kan bli vinterlig innslag i mai også. Det skal bli nordavind og da kan det bli sludd og snø. En kjølig start på mai altså. 

– Er det lurt å vente med å skifte til sommerdekk på bilen?

– Er man avhengig av bilen og skal opp i høyden er det lurt å vente. I lavlandet har snøen lett for å smelte og det er ikke ofte at den blir liggende lenge. Jeg tror ikke at det skal legge seg snø i Bodø by, men skal man være på den sikre siden er det lurt å vente litt, avslutter han.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.