Daglig leder ved Salten Salmon, John Erik Rønning, statsminister Erna Solberg og daglig leder ved Kvarøy Fiskeoppdrett, Alf Gøran Knutsen, i diskusjon foran maskinen som skal pakke ned nordnorsk laks og klargjøre den for utenlandseksport. Foto: Markus André Jensen

Vil produsere opptil 3500 tonn ferdigvarer de første årene

Skrevet av Pressemelding
12.04.2019 10:18

 – Vi gleder oss veldig til dette står ferdig og kan starte produksjon. Så langt har alt gått knirkefritt med monteringen, sier John Erik Rønning, daglig leder i Salten Salmon.

Tidligere har videreforedlingen av laksen som nå skal produseres blitt gjort i utlandet og dermed er det store verdier som har gått ut av landet. Rønning regner med å produsere opptil 3500 tonn ferdigvarer de første årene. Men potensialet i fabrikken er på sikt langt høyere.

– Vi er jo veldig opptatt å ta over denne delen av næringskjeden. Det å ha kontroll på hele prosessen er viktig for å holde den kvaliteten vi ønsker på en så god råvare, sier Rønning.

Den 1.april rullet de første maskinene inn i lokalet, og bare to uker senere, skal alt stå ferdig. Det innebærer at fabrikkens 20 ansatte snart skal starte produksjon av laksefilét og laks i biter, ferdig til eksport.

– Dette er siste skrik innen denne type teknologi, så der vi før trengte veldig mange armer, går mye automatisk, sier Rønning.

Det betyr fjerning av skinn og bein skjer i maskineriet. Det vil også bli tatt bilde av hver eneste laksebit som går gjennom prosessen.

– Det er ganske utrolig, men hver eneste bit blir gjennomlyst og registrert. Skulle det bli reklamasjon på et produkt vil vi kunne gå inn å se om det har vært noe feil fra vår side, forteller Rønning.

Det betyr også at kundene ute i verden også kan finne ut når og hvor middagen på tallerkenen har vokst opp.

– Det er jo ganske utrolig hva som er mulig i dag, sier Rønning.

Statsministeren ble vist rundt i de topp moderne fabrikklokalene av Salten Salmon-sjef John Erik Rønning. Foto: Markus André Jensen

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.