Fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide og nestleder i fylkesrådet, Svein Øien Eggesvik. Foto: Trond-Erlend Willassen

Vil senke prisen på hurtigbåt

Fylkesrådet vil kutte i billettprisen på hurtigbåt i Nordland.


– Vi ser at prisene stiger på svært mange områder i samfunnet, og at mange nordlendinger får det trangere. Nå har vi sjans til å gjøre økonomien litt bedre og livet litt enklere på denne måten. Det er en av grunnene til at vi prioriterer dette kuttet nå, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide i ei pressemelding.

Prisen for passasjerene blir 25 prosent lavere dersom fylkestinget stiller seg bak forslaget som omfatter alle de 21 fylkeskommunale hurtigbåtrutene i Nordland.  

– Målet er at priskuttet er i havn allerede fra 1. juli, dersom fylkestinget stiller seg bak forslaget og det er tilstrekkelig tid til å gjennomføre endringen i systemene våre, sier hun. 

Nordland fylkeskommune driver 12 ruter på Helgeland, 4 ruter i nordre Nordland og 3 strekninger i midtre Nordland, i tillegg til de to nordlandsekspressene som kjører mellom Svolvær og Bodø og mellom Sandnessjøen og Bodø. 

Prislappen på billigere hurtigbåt kommer på vel 14 millioner kroner, og nestleder Svein Øien Eggesvik mener det er verd hver en krone.  

– Fylkesrådet jobber nå aktivt opp mot både Stortinget og regjeringen for at prisene på hurtigbåt skal senkes enda mer. Klarer vi å få med staten på dette spleiselaget vil det bety at vi vil ha mer penger til å drifte skoler, vedlikeholde fylkeveger og gi ende bedre tannhelsetilbud til befolkningen i Nordland, avslutter Eggesvik.   

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.