Kristine Naasen Hellesnes (trainee), André Svendsen (daglig leder) og Sture Wilmann (salgssjef bygg og anlegg) fra Iris Produksjon AS. Foto: Bodø/Glimt

Bodø/Glimt vil sette «norsk rekord» i stadionprosjektet - og inviterer til møte om dette på fotballpub

Sammen med Iris Produksjon, Advansia, AFRY, Norconsult og Arkitektværelset har FK Bodø/Glimt en ambisjon om at 75% av materialene brukt i Bodø Storstue skal være ombruksmateriale. Dette melder de i en pressemelding tirsdag.

Ambisjonen er at det meste av byggemateriale til overflater og interiør skal være materialer som er brukt i prosjektet. Alt fra donorbygg til brukte møbler.

Partene hevder at ombruk i Bodø Storstue kan alene spare miljøet for over 3000 tonn CO2-ekvivalenter.

– Vi må bli flinkere til å bruke materialer flere ganger, forteller leder for utviklingsavdelingen i FK Bodø/Glimt, Benedicte Halvorsen.

Etter sigende handler det ikke bare om å bruke materialene på nytt, men også om å tenke kreativt rundt materialene, fortsetter hun.

– Det er ikke sikkert at en dør skal fortsette å være en dør, kanskje passer den bedre som et bord eller bekle enn vegg?

– Kommer ikke unna dette

Daglig leder i Iris Produksjon AS André Svendsen legger til at dette er en del av den nasjonale politikken for avfallshåndtering– Skal vi ta bedre vare på de ressursene vi har tilgjengelig, kommer vi ikke unna at ting må brukes på nytt og på nytt, før det leveres som avfall og gjenvinnes til en råvare.

Ifølge Glimt blir dette et Action Now-prosjekt, og vil gjelde for byggematerialer til overflater og interiør. Konseptet gjelder ikke bærende konstruksjonene. For selv om det skal være mest mulig ombruk, er det viktig at Bodø Storstue skal stå stødig, støtt og lenge.

Mener det blir Norges største gjenbruksprosjekt

Nå går prosjektet inn i en pilotfase, og klubben har fått støtte til konseptutvikling. I oktober sendes pilotsøknaden til Enova.

– Dette vil jo fort kunne bli Norges største ombruksprosjekt? Med en hel stadion som skal bygges med mange titall tusen kvadrat og en målsetning om 75% ombrukt materiell, så er det klart at dette kan bli enormt, legger salgssjef bygg og anlegg hos Iris Produksjon AS, Sture Wilmann, til.

[annonse]
Det inviteres også til dialogmøte den 22. september fra klokken 13:00-15:00 i Aspmyra Sportsbar.

- Dette fordi vi ønsker innspill fra eiendomsutviklere, bygge- og rivebransjen og andre interessenter som kan hjelpe oss å se bildet og ulike utfordringer knyttet til ombruk, avslutter André Svendsen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.