Hilde Nagy Opdahl og Michal Mlynarszyk driver Lystpå sammen med Svein Kristian Malin. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Til sommeren flytter de restauranten ut

Hilde Nagy Opdahl kjenner litt på vårstemningen i de nyoppussete lokalene til Lystpå i Torgsenteret. Når sola leker i panoramavinduene blir det rene vårstemningen ved bordene. 

Her åpnet hun og makkerne Svein Kristian Malin og Michal Mlynarszyk restaurant og bar i slutten av november i fjor. På nyåret åpnet de til lunsjservering på dagtid. 

– Jeg regner ikke med tiden før jul, for da går det nær sagt av seg selv. Vi hadde blant annet mange selskaper i førjulstida. Det er først nå på nyåret vi ser konturene av hvordan det kommer til å gå, sier Opdahl. 

Flytter ut med finværet 

Hun sier det tar litt tid før folk blir oppmerksomme på at de har åpent. Det vil bedre seg til sommeren: Da åpner de uteserveringen. 

– Vi ønsker å gjøre litt mer ut av det enn bare å sette ut stoler og bord, og har store planer, sier hun.

Vel vitende om at Paviljongen på andre siden av torget stort sett har smekkfull uteservering på godværsdager. 

– Det er definitivt plass til flere her på torget. Bodøværingene elsker jo å sitte ute når det er fint vær. Vi håper også å bidra til å skape mer liv i denne delen av byen. Dessuten er det stort sett ly for vinden akkurat her, sier hun og smiler. 

Leter etter ny kjøkkensjef 

Lystpå har eksistert i ti år. Bedriften har i dag seks ansatte, men er på leting etter både ny kjøkkensjef og kokk.

I tillegg har de avdelingen Lystpå Aurora, som driver kaféen på Koch-senteret. 

– Vi håper å finne noen som kan komme inn med nye idéer og nye innfallsvinkler. Vi har mange ben å stå på: Hoveddelen av virksomheten vår er catering og store selskaper. I tillegg har vi en sushikokk, som leverer brett med sushi til Bama. Her i restauranten har vi også a la carte. Vi har endret menyen tre ganger bare siden vi åpnet, og baserer oss mye på sesongens råvarer, sier Opdahl. 

Og legger til at det dermed er stort rom for å være kreativ. 

Ferskt trekløver 

Både Hilde Nagy Opdahl og Michal Mlynarszyk kom inn i bedriften i fjor høst. De kom fra ulike deler av bransjen: Opdahl fra Ut i Bodø-systemet og jobber som driftssjef og restaurantsjef på Sydøst og Public. 

– Ingen av oss hadde jobbet sammen før, så det var veldig spennende. Men vi fikk en flying start med oppussingen av lokalene her. Når man jobber så tett i et sånt prosjekt, opplever man gjerne den første krangelen ganske fort, sier hun og ler. 

Legger til at alle de tre sjefene er tett involvert i driften, og jobber på gulvet. Noe som har bidratt til en god start i det nye konseptet. Der er det de gode matopplevelsene som står i fokus, med følge av god drikke. 

– Vi har fått fantastisk mange gode tilbakemeldinger. Jeg tror det gjør noe med stedet at vi er såpass hands on som vi er, avslutter hun. 

Lystpå åpnet restauranten i Torgsenteret før jul.

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.