Ving og Apollo innstiller alle reiser til og med 20. august

Skrevet av bodø nu
19.05.2020 13:47 - OPPDATERT 19.05.2020 14:44

Ving og Apollo har innstilt alle reiser etter nye reiseråd.

Mandag melder de to reiseselskapene på egne nettsider at de har bestemt seg for å kansellere alle reiser til og med 20. august.

Fredag 15. mai kom Utenriksdepartementets (UD) oppdaterte reiseråd, hvor de fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Samtidig uttalte UD at det ville komme en ny vurdering for reiseråd i Norden innen 15. juni, og 20. juli for nærliggende Europeiske land.

Det skriver E24.

Ving og Apollo melder at de på grunn av usikkerheten rundt nye reiseråd til Norden og Europa har bestemt at de vil kansellere alle reiseråd, selv om det kan bli åpnet for reiser ut av Norge før 20. august.

«På den måten vil våre kunder ha en mulighet til å planlegge andre feriereiser i sommer, samtidig som vi i Ving kan legge planer for nye, fantastiske reiser til høsten og vinteren.», skriver Ving på sine nettsider. De melder også at de vil kontakte kunder som får reisen sin kansellert.

Leder Astrid Bergmål i Virke reiseliv sier det er uheldig at UDs reiseråd skaper for lite forutsigbarhet for norske reiseselskaper.

– Dette er en direkte konsekvens av den uforutsigbarheten selskapene nå står overfor som følge av regjeringens nye reiseråd. Reiserådene gir så stor uforutsigbarhet at mange nå ser at det blir umulig for dem å gjøre noe annet enn å innstille alt. Dette synes vi er utrolig synd, for internasjonalt reiseliv trenger å komme i gang, sier Bergmål til E24.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.