Leder ved politioperativt avsnitt ved Bodø politistasjon, Vegard Kristiansen. Foto: Truls Naas

Norsk politi vurderer å sende flere betjenter til Roma for å ivareta Glimt-fansen

Nordland politidistrikt skjerper sikkerhetstiltakene foran Bodø/Glimts bortekamp mot Roma i conferenceligaen. Årsaken er bråket som oppsto på Aspmyra torsdag.

Glimt vant 2-1 i den første av to kvartfinalekamper. Returen spilles i Italia skjærtorsdag, og der kan det bli mer norsk politi til stede enn planlagt. De skal ivareta bortefansens sikkerhet.

– Vi kommer til å være representert der nede. Vanligvis er vi to, men nå kan det bli aktuelt å sende flere politibetjenter nedover, sier avsnittsleder Vegard Kristiansen i Nordland politidistrikt til Nettavisen.

Nye planer må legges etter torsdagens tumulter mellom Glimt-trener Kjetil Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos. Klubbene har helt ulike historier om hva som skjedde i garderobeområdet etter kampslutt.

Roma-leiren anklaget tidlig Knutsen for å ha angrepet Santos. Fredag ble det blankt avfeid av Glimt, som beskyldte italieneren for å spre usannheter. Knutsen har forklart at han forsvarte seg da Santos tok kvelertak på ham.

– Vi var i gang med planleggingen, men ting har endret seg. Nå må vi i ytterligere dialog med Glimt og italiensk politi. Vi er nødt til å gjøre ytterligere sikkerhetstiltak, forteller Kristiansen og viser til at det i Italia er tegnet et bilde av Knutsen som den skyldige part.

Et nettsted for Roma-supportere har oppfordret til å synge mot Glimt-sjefen når lagene møtes på nytt på Olimpico.

Kristiansen sier til TV 2 at det ligger an til å bli et annerledes opplegg fra sist gang norsk politi var i Roma i forbindelse med en Glimt-kamp. I fjor høst spilte gultrøyene 2-2 der i gruppespillet.

– Det kan være at man vil se mer synlig politi rundt våre egne supportere.

 

[annonse]
 

Les mer om:

glimt
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.