Foto: Andreas Sandnes Olsen

Widerøe foretar kontrollert nedstenging av kortbanenettet

Widerøes Flyveselskap har innstilt en rekke avganger fra Bodø både lørdag og søndag.

Lørdag har bodøselskapet innstilt tre flyvninger, til Svolvær, Stokmarknes og Tromsø. Søndag ser det enda verre ut for Widerøe. Da har selskapet kansellert 11 avganger i Nord-Norge og til Trondheim. 

– Dette gjør vi for at alt skal være mer forutsigbart for passasjerene våre. Det er en kontrollert nedstengning av kortbanenettet. Nå har vi kansellert fram til klokken 17.00 søndag, foreløpig. 

Det sier informasjonssjef Catharina Solli til Bodø Nu, lørdag ettermiddag. Selskapet tar kontakt med alle berørte passasjerer for å finne andre løsninger. 

–  Den andre grunnen til at vi gjør dette, er at vi ønsker å få flyene våre inn til basene, slik at de ikke blir stående ute på kortbanene. Disse flyene trenger pleie og omsorg, og det får de på basene. Når streiken en dag er over, blir det enklere og raskere å få de i drift igjen. Står flyene rundt om på småflyplassene, blir det vanskeligere å få mannskapene rundt til maskinene for å få dem i drift igjen.

Over 100 flyteknikere er allerede tatt ut i streik av Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO). I tillegg har NHO Luftfart varslet at de vil ta ut 450 flyteknikere i lockout natt til søndag, noe som innebærer at de ikke får komme på jobb.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.