Illustrasjonsfoto: Rune Nilsen Foto: Rune Nilsen

Widerøe må betale 11,3 millioner kroner i erstatning til 20 ansatte

Skrevet av Markus André Jensen
17.04.2018 10:10 - OPPDATERT 17.04.2018 10:48

– Full seier, sier Fellesforbundet.

I 2015 mistet 11 ansatte ved Aviator på Torp lufthavn jobbene sine, etter at Widerøe Ground Handling overtok kontraktene fra Aviator. 

LO-forbundene Fellesforbundet og Handel og Kontor tok saken til retten, fordi de mente det var snakk om virksomhetsoverdragelse - og at de ansatte dermed hadde rett på jobb i Widerøe Ground Handling.

Det var Widerøe helt uenig i, men i januar vant de ansatte frem i lagmannsretten. Nå har ankeutvalget i Høyesterett bestemt at saken ikke tas videre - og dermed er dommen rettskraftig, skriver VG.

– Dette er full seier for forbundet og våre medlemmer. Rettferdigheten har seiret og en ny standard er satt. Vanlige arbeidsfolk kan ikke kastes på dør i denne bransjen bare fordi det er hyppige anbudsrunder, sier Fellesforbundsleder Jørn Eggum til VG.

Ni av de 20 ansatte får jobben tilbake, mens de 11 andre er kommet i ny jobb. De ansatte får også saksomkostningene dekket av Widerøe.

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.